Gebak. Recepten voor kinderen

 

Kinderrecepten: leuke en eenvoudige recepten die je samen met kinderen kan koken of bakken.

 

Wat is er nu leuker dan samen met je kind gebakjes maken en ze dan lekker op te peuzelen. Hier een aantal leuke en super eenvoudige recepten voor lekkere gebakjes. Leuk om met kinderen te maken maar pas op met kinderhandjes in de buurt van ovens...

 

Pruimentaartjes

Ingredienten:

2 plak(ken) bladerdeeg
4 stuk(s) pruimen
eventueel wat poedersuiker

Bereiding


De oven voorwarmen op 220 graden.
Snijd, na ontdooien, de twee plakjes bladerdeeg in vieren. De pruimen doormidden en pit verwijderen. Het velletje van de pruimen losmaken en afhalen. De plakjes bladerdeeg met een vork goed inprikken op de plaats waar de halve pruim komt te liggen. Na inprikken eventueel beetje poedersuiker over het bladerdeeg strooien en dan de halve pruim erop leggen. In de oven ongeveer 20 minuten bakken. Gelijk na het bakken nog wat poedersuiker eroverheen strooien en af laten koelen.

 

Appelflappen de luxe


Ingredienten

1 reep pure chocolade
1 pak bladerdeeg
2 appels
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels verkruimelde marsepein
1 losgeklopt ei

 

Bereiding


Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 190 graden Hak de chocolade in kleine stukjes..Snijd de geschilde appels in parten,verwijder de klokhuizen en snij de parten in kleine blokjes.wentel de blokjes door het citroensap om verkleuren te voorkomen.Roer de appelstukjes,marsepein en chocolade door elkaar.Bedek de bakplaat van de oven met een vel bakpapier.Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op een snijplank op het aanrecht.Schep in het midden van elk plakje een hoopje van het appelmengsel.bestrijk de zijkanten van de plakjes deeg met water.Vouw het deeg diagonaal op en druk de randen op elkaar.Druk de randen nog eens met de tanden van een vork aan.Leg de flapjes op de bakplaat,
.Bestrijk de bovenkant van de flapjes met behulp van een kwastje met losgeklopt ei en besprenkel met wat suiker.Bak de flapjes in 20 minuten

 

Muffins


Ingredienten

100 gr melkchocolade
100 gr boter
4 eieren
150 gr poedersuiker (of 15 gr sucrose)
150 gr zelfrijzende bloem
60 gr cacapoeder

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden
Laat de chocolade en boter au bain marie smelten.
Roer de eieren, bloem, suiker en cacaopoeder om tot een egaal deegje. Voeg de gesmolten boter en chocolade toe en roer alles nogmaals goed om.
Verdeel het deeg over een muffin tray en bak 17 minuten in de oven.
Laat de muffins 10 minuten rusten voor ze uit hun vormpjes te halen.

 

Aardbeientaartjes


Ingredienten

3 plakjes bladerdeeg
40 gram gehakte pure chocolade
scheut koffiemelk
36 aardbeien

Bereiding

De oven voorverwarmen op 200 graden.

De bladerdeeg ontdooien en per plakje 4 rondjes uitsteken.
De bladerdeeg in de vorm doen (of drapperen op een omgekeerde muffinvorm). De bodem van ieder bakje een paar keer inprikken (zodat de bodem niet helemaal omhoog komt). Bakken gedurende ongeveer 12-16 minuten.
Pas na afkoelen uit de bakjes halen.
De chocolade samen met de koffiemelk in de magnetron (of au bain marie) opkoken en goed mengen. (koffiemelk kan ook vervangen worden door soya cuisine)
In ieder bakje de bodem bedekken met de chocola en drie aardbeien erop leggen.